måndag 5 november 2012

Bungee Jumping Of Their Own

Hej alla bloggläsare! Hoppas ni har haft ett bra höstlov! Det har i alla fall jag gjort. Jag har varit i fjällen och chillat så att säga ;) Jag har spenderat hälften av dagarna med att läsa och kolla på tv. 
Här kommer böckerna jag har läst!










Feel good-roman om kärlek, vänskap och villkorslös lojalitet


Rachel Fielding har på kort tid lyckats försnilla ett glamoröst jobb på en pr-firma, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Hon är trettionio år och framtiden ter sig tämligen osäker. Men en dag får hon ett oväntat besked. Hon har fått ärva sin mosters hus på landet, hennes Bordercollie och ett hundstall fullt med herrelösa hundar.



Med bävan flyttar Rachel dit men upptäcker att hon blir alltmer engagerad i sina fyrfota skyddslingar. Kanske beror det delvis på George, traktens buttre men rysligt attraktive veterinär ...



Ensamstående tvåbarnsmamman Zoe kommer till Rachel för att lämna en liten valp för omplacering. Besöket resulterar i något helt annat än hon tänkt sig. Och Natalie lever i ett lyckligt men barnlöst äktenskap med Johnny. När Natalie förlorar jobbet bestämmer de sig för att tillfälligt ta hand om Bertie, en glupsk och egensinnig basset, vilket visar sig medföra en minst sagt överraskande förändring i deras liv ...



Ensamma hjärtan och hemlösa hundar och är en romantisk och varmt humoristisk berättelse om allt det man kan lära av människans bästa vän.



"Hjärtevärmande, rolig och romantisk. Marley och jag-fans kommer att älska den." Closer



"Mysig och hjärtevärmande - detta är den perfekta läsningen en kall vinterkväll." News of the World












Rusty stod i trängseln på kajen när en grönklädd kvinna i trettioårsåldern plötsligt slog armarna om henne. Efter ett par sekunder insåg Rusty att kvinnan var hennes mamma.

Året är 1945 och andra världskriget är äntligen slut. Rusty återvänder till England efter fem år som evakuerad i USA. Ingenting är sig likt och till och med hennes familj är som främlingar för henne. Rusty längtar tillbaka till USA.



En svensk man faller oförklarligt från en vietnamesisk hotellbalkong och dör. En svårt blödande flicka kommer in på ett sjukhus i Hanoi. Ett alltför stort antal förlossningar på samma sjukhus slutar med dödfödda barn.
Samtidigt så ser den gamla cigarettförsäljerskan Lieu en kvinna som i en sportbag tar med sig nyfödda barn från sjukhuset - och säljer dem till västerländska par. Det sker i parken intill Lieus kvadratmeterstora handelsplats på en Hanoi-trottoar.
Den svenska kvinnoläkaren Ellen Elg är i Hanoi för att arbetar på sjukhuset och möter där flickprostitution, sexuell misshandel och många unga mödrar vars nyfödda barn oförklarligt försvinner "till destruktion". När Ellen och Lieus vägar möts förstår hon det som ingen annan velat tro...

Kvinnorna på 10e våningen är Karin Alfredssons andra deckare och en spännande dokumentärthriller om kvinnoöden i Vietnam. För sin deckardebut, 80º från Varmvattnet, vann Karin Deckarakademins debutantpris.

"Vietnams kvinnor lever och lyser i denna utmärkta roman"
Kommunalarbetaren 

"Med närvaro och skärpa skildrar Alfredsson Vietnams kvinnoöden. Skickligt väver hon samman stycken av västerlänningars syn på Vietnam, sjudande gatuliv, klibbig värme och vietnamesiska seder och bruk, med rösterna från några vietnamesiska kvinnor."
Dalarnas Tidning
Och sen har jag köpt en koreansk film som heter Bungee Jumping Of Their Own!
Seo In-woo blir oväntat förälskad i In Tae-hee, en student på samma universitet, när hon frågar honom om hon får låna hans paraply i ett regnoväder. Det är kärlek vid första ögonkastet för In-woo, och dom börjar dejta efter några veckor. Tae.hee dör helt plötsligt i en bilolycka.

17 år senare, In-woo är gift med en annan kvinna med en dotter, och jobbar som high-school lärare. Han börjar märka likheter mellan en av hans studenter, Hyunbin, och Tae-hee. In-woo kämpar med att föstå att han håller på att bli förälskad i sin elev, och dom båda blir mobbade av andra studenter på skolan för att vara homosexuella.
Källa till texten: Engelska Wikipedia
Trailer:



Idag har jag haft SO, där vi fick se en film om Förintelsen som hände under andra världskriget, och diskutera kring filmen sedan. På idrotten så hade vi styrketräning, så jag kommer antagligen att få träningsvärk imorgon :(


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du är väldigt välkommen att kommentera på våran blogg :)
Men du ska veta att era kommentarer kontrolleras först innan den publiceras.