torsdag 30 maj 2013

The Flowers of War

Hej allihopa! Det är Wilma som skriver, som ni kanske märker :)
För att vara ärlig så känns det konstigt att skriva på bloggen efter en så lång tid. Det var ju trots allt runt fem månader sedan.

Jag hade tänkt att prata lite om en film som jag gillar. Filmen heter The Flowers  of War med Christian Bale och Ni Ni i huvudrollerna. The Flowers of War handlar om ett krig mellan Kina och Japan där japanerna dels döda massa civila och militära människor men också våldtog kvinnor och lemlästade (lemlästa betyder att ta bort en kroppsdel, vare sig det är av hälsoskäl som amputering eller att tortera någon som vid en avrättning) personer.
   Begravningsentreprenören John Miller ska begrava en präst som har dött i den katolska kyrkan som några skolflickor lever i. Men situationen ändras och han måste stanna med tjejerna, och med några prostituerade som "bjöd in" sig själva till kyrkan.
  Filmen är ganska brutal då man ser väldigt många som dör och en del blod inblandat, men också en ganska "brutal" scen med japanerna när de våldtar en kvinna. Jag tycker att filmen är bra eftersom att filmen är delvis sant, så kriget har hänt i verkligheten men personerna är nog påhittade. Dels gillar jag den för att det är mycket action i filmen och man känner medkänsla med tjejerna som är helt oskyldiga och vill komma ut ur "helvetet". Man får också se att de prostituerade kvinnorna inte är så själlösa som de verkar i början, och i slutet kanske det är de som räddar hela situationen från att sluta i rena kaoset.

Nu har jag en fråga till er: Tycker ni att världen är så mycket bättre än förut? Varför, varför inte? Vi har fred i de flesta delar av världen men i mellanöstern är det fortfarande oroligheter och krig. I samhällen så är det ganska "fridfullt" med kanske upplopp lite då och då, till exempel bränningar av bilar och mord mm. Men enligt min åsikt lever vi i ett mer sårbart samhälle än innan med tanke på de sociala medier där de finns folk som kan hacka på en och få en att känna sig värdelös. Till exempel så var det en tjej som hoppade framför ett tåg för att ta självmord. Polisen utredde varför hon gjorde det och det verkade som att hon hade blivit trakasserad på nätet. Ett annat exempel är Amanda Todd som tog självmord efter det att hon hade berättat för hela världen genom Youtube hur hon har blivit utpressad, mobbad och fysiskt misshandlad. Det verkar som att nuförtiden så blir det vanligare att man tar självmord på grund av vad som står på nätet. Det vill säga vad människor, som inte verkar ha något bättre för sig, skriver till andra för att såra dom eller uppmana dom till att till exempel "gå och ta självmord" och liknande. Jag säger inte att alla säger så men det är mer vanligt. På internet så verkar det som att man kan säga vad man vill för "det är ju bara på internet". Hur tänker dessa människor när de skriver sådant? Om det inte var nog med det så lever vi under hotet som kallas "växthuseffekten" och klimatförändringar. Tyvärr är det människans egoism som har lett oss hit idag. Det var ju trots allt under den industriella revolutionen som det mesta hände. Vi ville hitta sätt att göra saker på ett enklare, snabbare och billigare sätt. Jag tror inte att människorna under den tiden visste vilka konsekvenser petroleum (råolja) har för jorden och att det var farligt.

Känn inte att ni måste kommentera på inlägget :)



Källor
Nanjingmassakern - Wikipedia
Stympning - Wikipedia
13-årig tjej hoppade framför ett tåg - Aftonbladet
Amanda Todd - Wikipedia (EN)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Du är väldigt välkommen att kommentera på våran blogg :)
Men du ska veta att era kommentarer kontrolleras först innan den publiceras.